25° / 13° Muy nuboso con tormenta

Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys

L'exposició es podrà visitar del 15 a 30 de novembre a la sala de les cavallerisses.

DIVENDRES 09 NOVEMBRE 2018

L'exposició fa un repàs per tota la trajectòria vital del president Companys, des dels seus orígens com a fill d'una família benestant del petit poble del Tarròs (Urgell), passant per l'etapa d'estudiant a Barcelona, la seva trajectòria com advocat laboralista i periodista i el despertar de la vocació política, continuant amb el seu paper com a líder polític reivindicant els drets de pagesos i treballadors i liderant la defensa del primer Estatut de Catalunya davant el Govern de Madrid.

Seguidament es sintetitzen els anys previs a la Guerra Civil, els principals esdeveniments dels anys de lluita armada i el paper que hi va desenvolupar Lluís Companys al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Es clou l'exposició amb l'exili, la detenció per l'exèrcit nazi en territori de la França ocupada, el judici sense garanties al Castell de Montjuïc ifins arribar als tràgics moments que van posar fi a la seva vida en el Fossar de Santa Eulàlia.

L'exposició es clou amb l'audiovisual "Lluís Companys, l'home i el mite" que permet un apropament vivencial i emocional a la personalitat del president Companys, en ocasions a través de les seves pròpies paraules, en altres per mitjà de les descripcions de familiars, amics i adversaris. Es clou amb els darrers moments al Fossar de Santa Eulàlia.

Document Actions