diumenge, 19 de agost de 2018
Pl. de l´Església, 3, Barbens - 25262
Telèfon: 973 580460 973718120 Fax: 973 580460

Fires i Festes

Fira de la Poma Templers

Foto


La Festa  de la Poma a Barbens s´ha de relacionar amb la nova activitat agrícola, la fruita dolça, que coincideix en el temps amb la festa patronal.

La Festa de la Poma té lloc en començar la tardor. Des de l´any 1984 la festa tenia una clara voluntat lúdica, de festa al carrer, però també econòmica, amb intenció de promoure i fer popular la poma local.
Es feia una petita fira agrícola, els carrers del poble es decoraven amb motius relacionats amb la fruita.
La Festa de la Poma es complementava i es complementa actualment amb activitats clarament lúdiques, com: esmorzar popular el dissabte, sopar de germanor al vespre, balls, concerts i altres activitats.
L´any  2005  es dóna una empenta a la Festa de la Poma després  d´uns anys de  poca activitat, aprofitant un projecte històric i cultural que pretén donar a conèixer el nostre passat, el nostre patrimoni i a la vegada transmetre´l als nostres veïns i vilatans i  promocionar-lo arreu del país.
Per tal de dur a terme aquest projecte s´intentà recuperar el nucli històric amb ambientació de l´època i ubicant-hi en ell un mercat medieval on s´ofereix tota una mostra de productes alimentaris, artesanals i casolans. Organització de cercaviles itinerants per tot l´espai abans esmentat i actuacions teatrals de màxim rigor històric com: Els Templers s´entrevisten amb el rei Jaume II i Interrogatori dels templers.
Bàsicament la voluntat d´aquest projecte és sensibilitzar els nostres vilatans a participar activament d´aquesta Fira de la Poma templers, i promocionar-la a nivell extramunicipal, donar-nos a conèixer tant a nivell turístic com econòmic i fomentar la dinamització sociocultural.


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Xarxes socials
Destacats

Mapa Web